Jan van Elsacker

Jan van Elsacker (fotograaf niet bekend)

Logo Muziek op Stapel

Margaretha Consort met tenor Jan van Elsacker

Op zaterdagavond 16 september 2017 speelt Margaretha Consort met tenor Jan van Elsacker het programma Lang leve de liefde!
Aanvang 20.00 uur. Kaartprijs € 25 (jongeren tot 21 jaar € 10).

Bezetting

Jan van Elsacker - tenor
Tomasz Plusa - viool
Valerio Latartara - viool
Marit Broekroelofs - cello
Jorge Lopez-Escribano - clavecimbel
Miguel Bellas - theorbe

Programma

"Lang leve de liefde" is een uniek programma met liefdesmuziek uit het Italië van de 17e eeuw. Het wordt uitgevoerd door het internationale ensemble Margaretha Consort samen met een van de meest toonaangevende baroktenoren van vandaag: Jan van Elsacker. U hoort werken van Claudio Monteverdi, Alessandro Grandi, Biagio Marini, Stefano Landi, Luigi Rossi en anderen. Warmbloedige Italiaanse liefdesliedjes, afgewezen minnaars, onbereikbare liefdes: het komt allemaal voorbij in dit heerlijke programma.

Nadere informatie volgt

Margaretha Consort over het programma:

De liefde bezongen
Samen met dé baroktenor van dit moment, Jan van Elsacker, gaan we er een waar feest van maken! Met muziek uit het land van de liefde, Italië. Het wordt een zinderende avond met de liefde als centraal thema. Van de liefde van bruid en bruidegom uit het Hooglied tot de wanhoop van de gekwelde ziel na een afgewezen liefde. Alles komt aan bod met zowel geestelijke als geestige muziek. Kortom, een heerlijk avondje uit, en neem vooral je liefste mee ... om samen te genieten!

Programmawijzigingen voorbehouden


Muzikaal voorproefje


Margaretha Consort
Antonio Vivaldi: La Follia (9:47)
YouTubekanaal MargarethaConsort

© Alle rechten voorbehouden