Lavinia Meijer

Lavinia Meijer (foto C. Breider)

Logo Muziek op Stapel

Nieuws

Nieuwsbrief 11 mei 2019


Beste muziekliefhebber,

In onze concertseries treft u nogal eens musici aan, die grote prijzen wonnen. Zo is er de befaamde internationale prijs, de Buitoni Borletti-Buitoni Trust Award. Bij de winnaars van deze prijs waren de afgelopen jaren vier maal Nederlandse musiciā€¦ en drie van hen traden bij ons op: Erik Bosgraaf, Maria Milstein en Hannes Minnaar.

Nu komt ook de winnaar van 2018 bij ons optreden: Het Dudok Quartet. Dit strijkkwartet speelt op 18 mei om 20.00u in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop werken van J. Haydn, T. Keuris en L. van Beethoven.
Het jonge Dudok Quartet was enkele dagen geleden nog te horen op NPOradio4, en het treedt regelmatig op in het tv-programma Podium Witteman. Daarvan sturen wij u via onderstaande link een voorproefje https://www.youtube.com/watch?v=i5EgbQ3j8r8 Dudok Kwartet Amsterdam - Strijkkwartet nr.6: Allegro assai.

Voor dit concert zijn nog kaarten te koop. Kaartprijs € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje, te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Met muzikale groet van het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek.

Nieuwsbrief april 2019


Beste muziekliefhebber,

Op zaterdagavond 18 mei om 20.00 uur klinkt alweer het laatste van onze drie concerten vóór de zomer. Het veel geprezen jonge Dudok Quartet treedt op met werken van J. Haydn, T. Keuris en L. van Beethoven.

De leden van dit kwartet leerden elkaar kennen in het Ricciotti Ensemble en studeerden bij het Alban Berg Quartett in Keulen, vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Naast de Borletti-Buitoni Trust Award 2018 won het kwartet prijzen op het internationaal strijkkwartetconcours in Bordeaux en het Internationaal kamermuziekconcours in Weimar. In 2014 ontving het kwartet de prestigieuze Kersjesprijs.

Het kwartet trad inmiddels op in veel van Europa's grootste zalen en festivals. Hoogtepunten van het seizoen 2018/19 omvatten onder andere optredens in Milaan, Mantua, Venetië, Utrecht en Rotterdam, een terugkeer naar zowel het Concertgebouw als het Muziekgebouw in Amsterdam en optredens tijdens het Streichquartett Festival in Heidelberg.

Het seizoen 2018-2019 staat voor het Dudok Quartet in het teken van Beethoven. In 1825 deed Beethoven de wereld op zijn grondvesten schudden met zijn strijkkwartet opus 130. Jan Caeyers beschrijft het stuk in zijn biografie over Beethoven als "een monsterverhaal in zes afleveringen". Het gewicht van de compositie ligt in de snelle en zeer complexe hoekdelen. Daar tussenin componeerde Beethoven vier goed in het oor liggende en overzichtelijke middendelen. De Cavatina, het zeer emotionele vijfde deel, vond Beethoven zelf de kroon op zijn werk; telkens als hij eraan dacht, sprongen de tranen hem in de ogen. Daarna volgt: de Grosse Fuge! Volgens Stravinsky "een absoluut hedendaags stuk dat altijd hedendaags zal blijven." Het Dudok Quartet Amsterdam dompelt zich een jaar lang onder in dit ongekende meesterwerk, waarbij het wordt gekoppeld aan verwant ouder en nieuwer werk.

Kaarten kosten € 20,00 (tot 21 jr.: € 10,00) incl. programma en drankje; te bestellen via muziekopstapel@gmail.com of telefonisch te reserveren bij bestuurslid Simon Been: (0516) 42 66 04.

Tip: Twee restaurants in Oldeberkoop bieden een concertmenu. U kunt hiervoor bij hen reserveren:
- Hotel Restaurant Lunia, telefoon: (0516) 45 25 55
- Gasterij Hof van Oldeberkoop, telefoon: (0516) 45 14 90


Met hartelijke en muzikale groet,
Het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek.

© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden