Logo Muziek op Stapel

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar

V.l.n.r. Ben Kim, Ella van Poucke en Niek Baar (foto Chris Breider)


Nieuws


Concert 13 november 2021


Beste muziekliefhebber,

Op zaterdag 13 november 2021 om 20.00 uur treedt in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop op het BRISK Recorder Quartet Amsterdam met de beroemde Vlaamse sopraan Amaryllis Dieltiens.

Hun programma heet "Altijd over de Liefde", waarbij zowel fraaie oude muziek klinkt, als hedendaagse composities. Zo klinkt een compositie van Hans Koolmees, die een gewaagd gedicht van de Vlaamse dichteres Eva Cox op muziek zette. Oude muziek klinkt ondermeer van de zestiende-eeuwse componist Clemens non Papa. Deze was was zeer bedreven in het schrijven van kunstige, schunnige liedjes, die overigens zo populair waren dat de melodieën zelfs als basis voor diverse missen werden gebruikt.
Het programma is opgedeeld in de thema's Liefde als leidraad, Verlangen en Geluk, Aardse liefde, Hemelse liefde, Verdriet, en Vergankelijkheid & Afscheid. Bij dit laatste thema klinkt het droeve O, Waly Waly van Cecil Sharp en Benjamin Britten.

BRISK Recorder Quartet Amsterdam bestaat uit de blokfluitisten Marjan Banis, Susanna Borsch, Bert Honig en Alide Verheij. BRISK betekent levendig en wakker, en dat is ook precies wat BRISK Recorder Quartet Amsterdam al meer dan 30 jaar is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble. "De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit", schreef een recensent ooit over hen.

Amaryllis Dieltiens volgde na het conservatorium De Nederlandse Opera Academie waar zij cum laude afstudeerde. Als concertzangeres werkte zij met befaamde orkesten en ensembles. Zij trad op bij grote festivals en in concertzalen zoals Festival Van Vlaanderen, Festival Oude Muziek, Grachtenfestival, Concertgebouw Amsterdam & Brugge, BOZAR, De Doelen, Theater Bonn.

Kaartprijs € 15,- (tot 21 jaar: € 10,-). Voor leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs zijn enkele gratis kaarten beschikbaar.
U kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar muziekopstapel@gmail.com onder vermelding van uw naam, woonplaats, aantal kaarten, datum concert en eventueel uw telefoonnummer.

Met muzikale groet,
Bestuur Muziek op Stapel, Stapel op Muziek


Maatregelen Kunst en cultuur per 25 september 2021Maatregelen per 25-9-2021

Informatie over het Corona-virus


Tussen andere nieuwsberichten van Veiligheidsregio Fryslân is informatie over Covid-19 te vinden op www.veiligheidsregiofryslan.nl/over-veiligheidsregio-fryslân/nieuwsoverzicht

De Rijksoverheid publiceert op het internet informatie over het Corona-virus:
- www.rijksoverheid.nl/coronavirus
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels
- www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/regels-voor-culturele-instellingen


© Alle rechten en programmawijzigingen voorbehouden